Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ Καμία Δίωξη Στους Αγωνιστές Της Χαλκιδικής.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε (Α.Π.Ρ.) παρακολουθεί, από πολύ καιρό τώρα, την καταστροφή του περιβάλλοντος που συντελείται στη Χαλκιδική, από την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ». Ενώ το ελληνικό Κράτος παλιότερα «ανεχόταν», τώρα έχει πλέον υπογράψει την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων της Φύσης και με την ίδια του τη συναίνεση επιτρέπει την ασυδοσία της εταιρείας να παρανομεί καταστρέφοντας με κάθε μέσο την μοναδική Φύση της περιοχής της Χαλκιδικής. Το πρόσταγμα της καπιταλιστικής κερδοσκοπικής λογικής δεν ήταν ποτέ ούτε θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό, παρά μόνο θα επιβεβαίωνε τη φράση «τα πάντα είναι δυνατά να ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΝ στο όνομα του Κεφαλαίου και της Ανάπτυξής του». Αντί όμως να διώκεται αυτή η λογική, διώκονται και δικάζονται κάτοικοι που απλά εκπληρώνουν την θέλησή τους να ζήσουν ελεύθεροι δίπλα στην φύση που γνώρισαν και αγάπησαν.

Οι άνθρωποι αυτοί έδειξαν το αγωνιστικό τους φρόνημα, και την αποφασιστική τους διάθεση, αναμετρώμενοι χρόνια τώρα με τους μπράβους της εταιρείας και τις δυνάμεις καταστολής του Κράτους. Θα το δείξουν και τώρα μπροστά στα πειθαρχικά δικαστήρια ενός Κράτους που το μόνο που γνωρίζει είναι να σέρνει δικαστικά ή και να φυλακίζει ό,τι αντιστέκεται στην καταστροφή του περιβάλλοντος.

Η εταιρεία έχοντας παραβιάσει σημαντικούς όρους της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αδιαφορώντας για τα πορίσματα των εκθέσεων των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος επιχειρεί με τα τσιράκια του Κράτους να ποινικοποιήσει την διάθεση του ανθρώπου για αντίσταση. Ζητούμε η δίκη των αγωνιστών να μετατραπεί σε δίκη της ίδιας της εταιρείας και σε ένα νέο κάλεσμα για αγώνες. Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων που αγωνίζονται να σώσουν ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ και την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ της περιοχής, από μια καταστροφική για το περιβάλλον δραστηριότητα. Η Α.Π.Ρ. εκφράζει τη συμπαράστασή της στους διωκόμενους αγωνιστές που δικάζονται στις 13/03/2017 και στους χιλιάδες κατοίκους της περιοχής που αγωνιούν για τον τόπο τους.

Ομάδα Περιβάλλοντος Ροσινάντε Αθήνα 07/03/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου