Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Λέμε «ΟΧΙ» Στην Απαξίωση Των ΜΜΜ Και Την Προσπάθεια Ιδιωτικοποίησης Τους Από Την Κυβέρνηση

Η Λαϊκή Ενότητα χαιρετίζει την αθώωση των αγωνιστών Γιάννη Καράμπελα, Δημήτρη Οικονομίδη, Πέτρου Δένδη και Ελπίδας Αλεβίζου, οι οποίοι δικάστηκαν την Πέμπτη 9/3/17, επειδή το 2011 «παρότρυναν το επιβατικό κοινό να μην πληρώνει εισιτήριο» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μετά την αύξηση της τιμής του. Οι τέσσερις αγωνιστές αντιμετώπιζαν την κατηγορία της δημόσιας πρόκλησης σε απείθεια κατά των νόμων και των διαταγμάτων (άρθρο 183 ΠΚ) μέσω της έκδοσης και διάδοσης φυλλαδίου, ύστερα από μήνυση που είχε υποβάλει η ΤΡΑΜ Α.Ε. εναντίον της δημοτικής κίνησης «Μια Πόλη Ανάποδα Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Ν. Σμύρνης», του συντονισμού αριστερών δημοτικών κινήσεων «Δωρεάν Μετακίνηση», της Συνέλευσης του Λόφου Λαμπράκη και της κίνησης «Δεν Πληρώνω Νέας Σμύρνης».

Ο αγώνας ενάντια στην αύξηση του εισιτηρίου αποτελεί κομμάτι των συνεχιζόμενων αγώνων ενάντια στις προσπάθειες απαξίωσης και ιδιωτικοποίησης των ΜΜΜ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕλ, αντί να προχωρήσει στη μείωση της τιμής του εισιτηρίου, η οποία είναι πολύ υψηλή σε σχέση με τους μισθούς – «φιλοδωρήματα» και τα «κουρεμένα» εισοδήματα της πλειονότητας του λαού, επιδιώκει τη μεγαλύτερη αστυνόμευση και τον αποκλεισμό των μη εχόντων από τη μετακίνηση τους με τα ΜΜΜ μέσω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου προχωρώντας, παράλληλα, στην κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των κατόχων ηλεκτρονικών καρτών μετακίνησης με τα ΜΜΜ.

Είναι υποχρέωση και δικαίωμα των πολιτών η υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και η πάλη ενάντια σε αντιλαϊκά μέτρα που λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις και οδηγούν στη μεγαλύτερη φτωχοποίηση και εξουθένωση των λαϊκών στρωμάτων.

Κόντρα στη λογική της μοιρολατρικής υποταγής στα μνημόνια και στις επιταγές της «τρόικας», η κοινωνική ανυπακοή παραμένει ζωντανή, επίκαιρη και δίκαιη.

Τμήμα Δικαιωμάτων της ΛΑ.Ε.

10/3/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου