Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Αλληλεγγύη Στους Αγωνιστές Που Διώκονται Για Το Κοινωνικό Κέντρο Των Εξαρχείων

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αλληλεγγύη της στα διωκόμενα μέλη του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και του Στεκιού Μεταναστών, Λευτέρη Βουρεκά, Νίκο Γιαννόπουλο και Γιώργο Μανιάτη, που δικάζονται την Πέμπτη 16/3/17 σε δεύτερο βαθμό με την κατηγορία της «κατάληψης δημόσιου κτήματος».

Οι τρεις αγωνιστές διώκονται για την μετατροπή από συλλογικότητες της γειτονιάς, το 2010, ενός πλήρως και επί πολλά χρόνια εγκαταλειμμένου και αναξιοποίητου πρώην μπαρ στην οδό Τσαμαδού των Εξαρχείων, ιδιοκτησίας ΨΝΑ Δρομοκαϊτείου, σε Κοινωνικό Κέντρο με πολλαπλές χρήσεις για ντόπιους και μετανάστες. Το κτίριο, μετά από εκτεταμένες επισκευές του, φιλοξενεί από το 2010 μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες/ριες, κοινωνική κουζίνα, παιδικό στέκι, καλλιτεχνικές ομάδες και εκδηλώσεις διαφόρων συλλογικοτήτων και οργανώσεων της γειτονιάς.

Σε μία περίοδο όπου, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των λοιπών μνημονιακών κυβερνήσεων, το σύνολο της δημόσιας περιουσίας απαξιώνεται και καταλήγει στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την εκποίηση του «κοψοχρονιάς» σε ιδιώτες για την αποπληρωμή του παράνομου και επαχθούς χρέους προς τους δανειστές της χώρας, η αναβάθμιση του κτιρίου της Τσαμαδού 15 σε χώρο κάλυψης συλλογικών αναγκών αποτελεί πράξη κοινωνικής αντίστασης και αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της περιοχής.

Απαιτούμε την πλήρη απαλλαγή από κάθε κατηγορία των τριών διωκόμενων αγωνιστών. Παράλληλα, καταγγέλλουμε την αστυνομική επίθεση και τις συλλήψεις στις κοινωνικές καταλήψεις του πρώην 2ου Λυκείου Αθηνών και της «Βίλας Ζωγράφου» και απαιτούμε από την κυβέρνηση και το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. να σταματήσουν την καταστολή σε βάρος καταλήψεων που σηματοδοτούν την επαναδιεκδίκηση των χώρων ελευθερίας και των κοινών αγαθών, ενάντια στα μνημόνια και στον ρατσισμό.

Π.Ε. Λαϊκής Ενότητας Εξαρχείων

14/3/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου