Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΝΑΡ Αποφασιστική Καταδίκη Του Πραξικοπήματος Αντίδρασης Και ΗΠΑ Στη Βενεζουέλα

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλει το πραξικόπημα της αστικής δεξιάς αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, με την απροκάλυπτη στήριξη και ενθάρρυνση της κυβέρνησης των ΗΠΑ και άλλων αντιδραστικών κυβερνήσεων της νότιας Αμερικής (Βραζιλία, Κολομβία, Χιλή κλπ.), καθώς και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για ωμή αντιδημοκρατική παρέμβαση ενάντια σε μια εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση, που αποσκοπεί στην αντιδραστική παλινόρθωση και την πλήρη κατάργηση των κατακτήσεων του λαού της Βενεζουέλας και έχει την πλήρη ευθύνη για ένα πιθανό αιματοκύλισμα.

Οι ΗΠΑ μετά από πολύχρονο εμπάργκο, το οποίο ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων της χώρας, επιχειρούν για μία ακόμα φορά μια κατά μέτωπο επίθεση στον αντιστεκόμενο λαό της Βενεζουέλας.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες η μαχόμενη Αριστερά στην Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού της Βενεζουέλας, που αρνούνται την πραξικοπηματική κατάργηση της εκλεγμένης από τον λαό κυβέρνησης. Χαιρετίζει ειδικά τις δυνάμεις του εργατικού κινήματος και της κομμουνιστικής και επαναστατικής Αριστεράς που καλούν σε επαναστατικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, των οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων και της αντεπανάστασης. Για να ορίσει το μέλλον της χώρας ο λαός της, χωρίς προστάτες παλιούς και νέους.
  • Όχι στο πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.
  • Κάτω τα χέρια από την εργατική τάξη και τον αγωνιζόμενο λαό της Βενεζουέλας.
ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Γραφείο Τύπου 24/1/2019

1 σχόλιο:

  1. Σε ανακοίνωσή της για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

    «Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ωμή επέμβαση των ΗΠΑ, συμμαχικών τους κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής, του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) και της ΕΕ, στις εσωτερικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα.

    Ιδιαίτερα καταδικάζει τις στρατιωτικές απειλές και τις αμερικάνικες πραξικοπηματικές ενέργειες, κατά του εκλεγμένου προέδρου της χώρας, τη στήριξη των αντιδραστικών δυνάμεων και την αναγνώριση του επικεφαλής τους Γκουαϊντό, ως "μεταβατικού προέδρου" - μαριονέτας, για την προώθηση των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής, όπως γίνεται σε όλη την υδρόγειο.

    Οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα είναι υπόθεση του λαού της χώρας κι αυτός έχει την ευθύνη για την υπεράσπιση των συμφερόντων του και την εκλογή της ηγεσίας της χώρας.

    Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο βενεζουελάνικο λαό, που βιώνει την καπιταλιστική εκμετάλλευση και κρίση, στέκεται στο πλευρό του ΚΚ Βενεζουέλας, που δίνει τη μάχη για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, για να ζήσει ο λαός χωρίς εκμετάλλευση και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις».

    25/1/2019

    ΑπάντησηΔιαγραφή