Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ: Για Τον Συντονισμό Κομμουνιστικών Δυνάμεων

Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Διαλόγου και Δράσης Κομμουνιστικών Δυνάμεων που πάρθηκε από τις οργανώσεις Αριστερή Ανασύνθεση, Κομμουνιστική Κίνηση Εργατικός Αγώνας, Παρέμβαση, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο και Σύλλογος Γιάνης Κορδάτος αποτελεί κατά τη γνώμη μας μια σημαντική και αναγκαία κίνηση που στόχο έχει τη συμβολή στην ανασυγκρότηση του χώρου της κομμουνιστικής αριστεράς. Φιλοδοξεί να είναι μια προσπάθεια συμβολής από δυνάμεις, συλλογικότητες και αγωνιστές / αγωνίστριες που εκκινούν από διαφορετικές -αυτή τη στιγμή- αφετηρίες και πολιτικές εντάξεις, μοιράζονται όμως κοινές διαπιστώσεις, ανησυχίες και κατευθύνσεις για την παρούσα συγκυρία και όσα προηγήθηκαν. Για την ανάγκη αυτοκριτικής και εντοπισμού των ανεπαρκειών του ευρύτερου χώρου και για τις δυνατότητες μιας επόμενης μέρας που θα τον βρει σε καλύτερες θέσεις επανεκκίνησης. Συμφωνούμε με βασικά σημεία αυτού του εγχειρήματος ως προς το περιεχόμενο που βάζει και τον τρόπο με τον οποίο ιεραρχεί τα κρίσιμα θέματα για την περίοδο.


Σημαντική πλευρά αυτής της πρωτοβουλίας αποτελεί ο ανοιχτός της χαρακτήρας, η εκπεφρασμένη φιλοδοξία της δηλαδή, να συμπεριλάβει στην πορεία και άλλες δυνάμεις που θα συμφωνούν με την προσπάθεια και την ανάγκη κοινής αναζήτησης και δράσης. Από αυτή τη σκοπιά ως Αναμέτρηση παρακολουθήσαμε τις διεργασίες – συζητήσεις που κατέληξαν στην κοινή ανακοίνωση των οργανώσεων. Θα βρεθούμε στην πρώτη εκδήλωση της πρωτοβουλίας την Παρασκευή 1 Φλεβάρη, στο Πάντειο, όπου θα επιχειρήσουμε να συμβάλλουμε και εμείς με τη σειρά μας, ενισχύοντας τις πλευρές που συμφωνούμε και καταθέτοντας τους δικούς μας προβληματισμούς, προτάσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις για τη συνέχεια της προσπάθειας. Γιατί έτσι πιστεύουμε ότι μπορεί να αναπνεύσει ξανά το δυναμικό της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, μέσα από δημόσιες διαδικασίες, εκδηλώσεις, συνελεύσεις, αλλά και μέσα από ειλικρινή και συντροφικό διάλογο όπου οι διαφορετικές απόψεις αποτελούν πλούτο και δε γίνονται δικαιολογία a priori χωριστών δρόμων και παράλληλων μονολόγων με αυτοαναφορικές συζητήσεις στο όνομα “του κόμματος”. Με στόχο τα βήματα που γίνονται το τελευταίο διάστημα στον κομμουνιστικό – αντικαπιταλιστικό χώρο να αρχίσουν να συγκροτούν μια πιο πραγματική κοινότητα με πιο στέρεα και αποτελεσματικά χαρακτηριστικά.

Καλούμε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια, κάθε συλλογικότητα και οργάνωση που μοιράζεται αντίστοιχες αγωνίες και ανησυχίες για την ανάγκη αλλαγής σελίδας να πλαισιώσει αυτή την πρωτοβουλία και άλλες αντίστοιχες μέσα από λογικές διαλόγου και κοινής δράσης μακρία από ανέξοδους σεχταρισμούς, μικροηγεμονίες και λογικές ιδιοκτησίας.

Για την Επαναστράτευση, την Επανεκκίνηση, την Αντεπίθεση!

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ (Ομάδα Κομμουνιστών -στριών)
Αθήνα, 29 Γενάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου