Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΝΙΚΟΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ - Ο Κομμουνιστής Καθηγητής Της Αγωνιζόμενης Γενιάς Μου

Ελευθεριακός Πάνθηρας *29

28 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την δολοφονία του κομμουνιστή καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα στην Πάτρα από ομάδα τραμπούκων την ΟΝΝΕΔ.

Ο Νίκος Τεμπονέρας ήταν ένας από τους εκατοντάδες που υπερασπίστηκαν τον αγώνα των μαθητών και τις καταλήψεις τους ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του Κοντογιαννόπουλου και Μητσοτάκη. Αγώνας που ήταν νικηφόρος σε εποχή που ο νεοφιλελευθερισμός κυριαρχούσε μετα την κατάρρευση των "σοσιαλιστικών" καθεστώτων.

Σπουδαστής τότε στο ΤΕΙ Αθήνας (που τελεί σε κατάληψη) όταν ήρθε φαξ από το ΤΕΙ Πάτρας ότι ο Νίκος Τεμπονέρας είναι νεκρός, αυθόρμητα όλα τα ταμπλό της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταστραφήκανε...

Οι μεγάλες διαδηλώσεις που έγιναν πριν την δολοφονία αλλά και η οργή που ξεχείλισε μετά την δολοφονία με μαζικές πορείες και συγκρούσεις.....αναδείξανε μια μαγιά νέων αγωνιστών που στράφηκαν αριστερά και μάλιστα στην επαναστατική - αντικαπιταλιστική πτέρυγα.

Tιμούμε τον σύντροφο Νίκο Τεμπονέρα, οδηγό της δράσης μας και των σημερινών αγώνων για μια νέα κοινωνία ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου