Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις προεκλογικές εξαγγελίες του Α. Τσίπρα

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα 10/6 είναι επανάληψη απατηλών υποσχέσεων για το λαό που δεν πείθει, αλλά και σημαντικών δεσμεύσεων υπέρ του κεφαλαίου και της επιχειρηματικότητας. Σε αυτό το σημείο συντονίζεται με τη ΝΔ.

Οι δουλειές, τα εργασιακά δικαιώματα, οι μισθοί και οι συντάξεις με αξιοπρέπεια, η φορολογική ελάφρυνση των λαϊκών στρωμάτων, οι προσλήψεις γιατρών και εκπαιδευτικών, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας που υποσχέθηκε ο Α. Τσίπρας ήταν δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και το 2015 με το λεγόμενο “Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” κλπ. Έμειναν στα λόγια για να τηρηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις που έγιναν πιο σκληρές όταν προστέθηκε το τρίτο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να συνεχίσει ο λαός να πληρώνει το ληστρικό χρέος, για να παραμείνει η χώρα στη φυλακή του ευρώ και της ΕΕ. Ανεργία, ελαστική, μαύρη και απλήρωτη εργασία, φοροληστεία, διαλυμένες δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες, ιδιωτικοποιήσεις αντισυνδικαλιστική νομοθεσία, κρατική καταστολή, αυτή ήταν το πρόγραμμα που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα βαφτίζει “σωτηρία της χώρας”!

Το ίδιο θα κάνει και με αυτό το πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ που κοροϊδεύει ανοιχτά το λαό και την εργαζόμενη πλειοψηφία. Όλα όσα υπόσχεται για τα λαϊκά στρώματα τα αρνούνται στην κοινωνία όσα ψήφισε και υλοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, οι 700 εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων, οι δεσμεύσεις για τα αιματηρά πρωτογενή πλεονάσματα και την πληρωμή του χρέους, το Σύμφωνο για το ευρώ και το πλαίσιο δημοσιονομικής σταθερότητας της ΕΕ.

Χωρίς λοιπόν αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την εργοδοσία, ανατροπή των μνημονίων και αποδέσμευση από την ΕΕ δεν θα υπάρξουν κατακτήσεις και βελτίωση της ζωής των εργαζομένων και του λαού. Όσες δυνάμεις, όπως το ΜΕΡΑ25 του Βαρουφάκη, δημαγωγούν για φιλολαϊκή και κοινωνικά δίκαιη πολιτική εντός ΕΕ, απλά αφοπλίζουν την κοινωνία, αφού η ΕΕ έχει αντιλαϊκή φύση και μνημονιακό DNA.
Από την άλλη το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτο φοροαπαλλαγές χρηματοδότηση με εθνικούς πόρους και ΕΣΠΑ, ρυθμίσεις υπέρ του κεφαλαίου. Σε αυτό έχει την έγκριση της ΕΕ και την ταύτιση της ΝΔ, αλλά και του ΚΙΝΑΛ και της ακροδεξιάς.

Η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή βρίσκεται στους αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος για τη διεκδίκηση των αναγκών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων με πυρήνα τα αιτήματα για αυξήσεις στους μισθούς και μείωση των μείωση του χρόνου εργασίας για λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους. Αυτή η διεκδίκηση έχει ανάγκη τους πολιτικούς στόχους της διαγραφής του χρέους, της κατάργησης των μνημονίων και της αποδέσμευσης από ευρώ και ΕΕ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύει για ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα που θα μπορέσει να κάνει σημαίες του αυτές τις διεκδικήσεις, θα δώσει μάχη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, θα ανοίξει το δρόμο για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 11/6/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου