Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

ΣΥΒΧΨΑ :: Χαιρετίζουμε την ίδρυση Σωματείου Εργαζομένων στα Public

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής χαιρετίζουμε την επίμονη και διαχρονική προσπάθεια παλιότερων και νέων μελών του Συλλόγου μας που εργάζονται στα Public για την ίδρυση Σωματείου Εργαζομένων στα Public. [βλ. σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στα Public]

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στον αγώνα μας ενάντια στη δυσχερή εργασιακή πραγματικότητα που βιώνουν εκατοντάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο, αλλά και συνολικότερα ο κόσμος της εργασίας. Για ένα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της πάλης μας για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας.

Αποτελεί ουσιαστικά το αποτέλεσμα όλων των μαχών που έχουμε δώσει εδώ και αρκετά πλέον χρόνια ως Σύλλογος μαζί με συναδέλφους και συναδέλφισσες που εργάζονται στα Public και τη Συνέλευση Εργαζομένων Public, την οποία είχαν συστήσει. Μάχες ενάντια στις απολύσεις, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τις «λευκές νύχτες», την καθημερινή υπερεντατικοποίηση και τη βαρβαρότητα της «Μαύρης Παρασκευής», τους mystery shopers, τη μη δυνατότητα ανάπαυσης σε σκαμπό, την απασχόληση-εκμετάλλευση εργαζομένων μέσω προγραμμάτων voucher, την παρακράτηση μισθού για ταμειακά λάθη και τα κάθε είδους πρόστιμα, τη μη καταγραφή και μη πληρωμή όλων των υπερωριών, ακόμα και ενάντια στη μη καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων απολυμένων συναδέλφων, ενάντια σε κάθε κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας & τρομοκρατίας. Μάχες από τις οποίες προέκυψαν μικρές ή μεγαλύτερες νίκες. [βλ. σχετικές ενημερώσεις-ανακοινώσεις: https://bookworker.wordpress.com/category/public/] Μάχες, μέσα από τις οποίες εμπεδώθηκε ότι με τη συγκρότηση ενός επιχειρησιακού σωματείου μπορούμε να συλλογικοποιήσουμε και να ισχυροποιήσουμε ουσιαστικά τους αγώνες μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες που εργάζονται στα καταστήματα και τα γραφεία των Public να γίνουν μέλη του επιχειρησιακού σωματείου τους (όπως βέβαια και του κλαδικού τους, τον ΣΥΒΧΨΑ) και να συμμετέχουν ενεργά στις συλλογικές διαδικασίες του.

:: Ήδη, την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιούνη (στις 12.00, στα γραφεία του ΣΥΒΧΨΑ – Λόντου 6, Εξάρχεια) θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στα Public.
:: Ενώ, την Παρασκευή 21 Ιούνη (από τις 9.30πμ έως τις 9.00μμ, στον ίδιο χώρο) θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Σωματείου.
> Για επικοινωνία με το Σωματείο Εργαζομένων στα Public: public.wor@gmail.com | 6948375566

Με οργάνωση από τα κάτω και συλλογική αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς, με συναδελφική-ταξική αλληλεγγύη, με την κοινή και οριζόντια συντονισμένη δράση των σωματείων μας, να αγωνιστούμε για τα εργατικά δικαιώματα και συμφέροντα, τις ανάγκες, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας!

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια - Αθήνα | 210-3820537 & 6980182255 
> Σημειώνουμε ότι η επόμενη γενική συνέλευση του Συλλόγου μας (ΣΥΒΧΨΑ), στην οποία καλούνται να λάβουν μέρος όλα τα μέλη του, είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 23/6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου