Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

ΟΚΔΕ - Η ΒΙΟΜΕ Θα Μείνει Σε Χέρια Εργατικά! Όλοι/ες Στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 20 Ιούνη

Η ΒΙΟΜΕ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ!

Να σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς

Όλοι/ες στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης: Πέμπτη 20 Ιούνη στις 9πμ

Στις 20 Ιούνη ξεκινάει ο νέος κύκλος πλειστηριασμών των οικοπέδων όπου ανήκει και το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. Η μαζική παρουσία των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ και πολλών αλληλέγγυων στις προηγούμενες απόπειρες μπλόκαρε την διαδικασία, αποτρέποντας τη συμμετοχή σε πιθανούς αγοραστές. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ –το οποίο έκλεισε/εγκατέλειψε η εργοδοσία (η γνωστή οικογένεια Φιλίππου)– απλήρωτοι από το 2011 και σε επίσχεση εργασίας, έχουν καταλάβει τον χώρο εργασίας από το 2011. Από τις 12/2/2013 ξεκίνησαν την παραγωγή κάτω από εργατικό έλεγχο και αυτοδιαχείριση, ενώ όλες οι αποφάσεις για τη λειτουργία του εργοστασίου λαμβάνονται μέσα από τη γενική συνέλευσή τους.

Η άθλια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Τσίπρας, από το 2013 είχαν δεσμευτεί ότι άμεσα θα κατέθεταν νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να περάσει η ΒΙΟΜΕ, και κάθε εργοστάσιο που κλείνει και αφήνει χρέη, στα χέρια των εργαζομένων. Λόγω βέβαια της μνημονιακής μετάλλαξής τους, όχι μόνο δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους, ώστε να περάσει το οικόπεδο στους εργαζόμενους και να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία του, αλλά ενισχύουν τα σχέδια της πρώην εργοδοσίας και μιας μερίδας φιλοεργοδοτικών εργαζόμενων της μητρικής εταιρίας Φίλκεραμ Τζόνσον, ώστε να πετάξουν τη ΒΙΟΜΕ εκτός του οικοπέδου. Χαρακτηριστικό παραδείγματα της εχθρότητας της κυβέρνησης εναντίον τους, αποτελεί η απρόκλητη και βίαιη επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζόμενους, στη συγκέντρωση-διαμαρτυρίας που είχαν πραγματοποιήσει το καλοκαίρι του 2016 στο υπουργείο Εργασίας κ.τ.λ.

Οι εργαζόμενοι στην ΣΕ ΒΙΟΜΕ έχουν καταφέρει να αποδείξουν ότι με αποφασιστικότητα και ριζοσπαστικές μορφές πάλης μπορούμε να έχουμε νίκες και να καταφέρνουμε, έστω και με δυσκολίες, να αντιστεκόμαστε στις επιθέσεις της εργοδοσίας και να οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας.

  • Εθνικοποίηση των εργοστασίων που κλείνουν, με Εργατικό Έλεγχο, χωρίς αποζημίωση και με δήμευση των περιουσιών αυτών που τις εγκαταλείπουν.
  • Αλληλεγγύη και στήριξη στο αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα των εργατών της ΒΙΟΜΕ για τη νίκη του δίκαιου αγώνα τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου