Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Εκδικητική, Nέα Aπόλυση Eργαζομένου Στο Πατσατζίδικο «Τσαρούχας»

Σε εκδικητική, νέα απόλυση προχώρησε η εργοδοσία στο εστιατόριο «Τσαρούχας», στις 24/5/19, όπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, απέλυσε «το συνάδελφο Γ.Σ επειδή είχε το θάρρος να καταθέσει στα δικαστήρια τους πραγματικούς λόγους απόλυσης των τριών διανομέων που διεκδικούν τις επαναπροσλήψεις τους και δεδουλευμένα στο εν λόγω κατάστημα».

Ο εργαζόμενος, αμέσως μετά την εκδίκαση της υπόθεσης των απολυμένων συναδέλφων, «δέχτηκε “πρόταση” από τον εργοδότη να απολυθεί με το καλό γιατί αλλιώς… ο δρόμος είναι γνωστός. Ο εργαζόμενος προφανώς δεν δέχτηκε. Κατήγγειλε αμέσως το παραπάνω περιστατικό, όπως και την μεθόδευση της εργοδοσίας, σύμφωνα με τις απειλές της, για την απόλυσή του: (εμφάνισε μάρτυρες “καλοθελητές εργαζόμενους” που τον άκουσαν δήθεν να βρίζει τον εργοδότη)».


Όπως σημειώνει η Επιτροπή, η εργοδοσία που αρνείται να πληρώσει τις διαφορές δεδουλευμένων και τα ένσημα των απολυμένων διανομέων συναδέλφων, όπως αυτά αναγνωρίστηκαν από το ΙΚΑ. που ισχυρίζεται ότι τα φιλοδωρήματα που λάμβαναν οι εργαζόμενοι από τους πελάτες και το νερό (!) που έπιναν από τη βρύση του μαγαζιού, πρέπει να συνυπολογίζονται ως κομμάτι του μισθού τους, που με την χυδαία και κατάπτυστη αγωγή εναντίον των εργαζομένων (ζητάει 800.000€ από 4 διανομείς φαγητού και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων για συκοφαντική δυσφήμιση), που ο ίδιος ο Τσαρούχας έχει δηλώσει πως δεν μπορεί κανένας να του επιβάλλει να πληρώνει τα νόμιμα και θα απολύει όποιον θέλει… «πρέπει να πάρει απαντήσεις μέσα απ’ τους αγώνες μας… πρέπει να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση στον Τσαρούχα και σε κάθε εργοδότη που θέλει να μας γυρίσει έναν αιώνα πίσω, σε συνθήκες δουλοπάροικου».

Πηγή : ergasianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου