Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ Πανελλαδική Στάση Εργασίας 5/6

Κινητοποίηση ΟΤΑ
Πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποιούν την Τετάρτη 5 Ιούνη 2019 από τις 8 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.
 
Στην Αθήνα, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας θα γίνει συγκέντρωση στις 9 π.μ. μπροστά στον ΑΣΕΠ (Πουλίου 6 και Λεωφ. Αλεξάνδρας).

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση απευθύνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. (διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση).

Εξάλλου, σε στάση εργασίας από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 12 το μεσημέρι και κινητοποίηση στις 10 π.μ. έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης καλεί εκείνη την ημέρα ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης. 

Στην ανακοίνωσή του για την κινητοποίηση το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αττικής αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την κοροϊδία απέναντι στους χιλιάδες εργαζομένους που περιμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της 3Κ. Σκόπιμα ρίχνει την ευθύνη στον ΑΣΕΠ προκειμένου να βγει λάδι η ίδια με την αντεργατική πολιτική που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια.

Γνωρίζουμε καλά ότι ο σχεδιασμός τους ήταν και είναι να απαξιώσουν τις υπηρεσίες από προσωπικό και από υλικοτεχνική υποδομή για να τις χαρίσουν στο μέλλον στους επιχειρηματικούς ομίλους και στους εργολάβους. Αυτή την πολιτική επιτάσσει η ΕΕ, αυτή τη πολιτική ακολουθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την πλειοψηφία των δημάρχων.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ όσο και να προσπαθούν να διαφοροποιηθούν, έχουν την ίδια στρατηγική πολιτική. Υλοποίησαν μέχρι κεραίας την πολιτική της ΕΕ. Παρέα χτύπησαν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, όπως το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά. Σήμερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στρώνει ξανά το έδαφος και με την πολιτική της νεκρανασταίνει τη ΝΔ.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι θα πρέπει να σκεφτούν, να βγάλουν συμπεράσματα, να οργανώσουν τον αγώνα τους, να συνταχθούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που θα μπαίνει μπροστά, θα διεκδικεί, θα βάζει εμπόδια στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΕΕ και της πλειοψηφίας των δημάρχων, που θα βάζει μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Το αίτημα για Μόνιμη και Σταθερή δουλειά θα πρέπει να μπει στην προμετωπίδα του αγώνα. Γνωρίζουν οι πάντες ότι σήμερα το σύνολο των υπηρεσιών των δήμων υπολειτουργούν λόγω της έλλειψης προσωπικού. Το καταδεικνύουν τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά σχεδόν σε όλα τα γκαράζ ειδικά σε συναδέλφους με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη στάση εργασίας απαιτώντας από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ:

- Να προχωρήσει στην έκδοση των αποτελεσμάτων.

- Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από τους δήμους.

- Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές χωρίς όρους και προϋποθέσεις».


Σε στάση εργασίας την Τετάρτη 5 Ιούνη από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 12 το μεσημέρι και κινητοποίηση στις 10 π.μ. έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου