Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

ΚΚΕ (μ-λ) : Οργάνωση Και Αντίσταση Ο Δρόμος Του Λαού

Η ψευτοαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ που θα έσκιζε τα μνημόνια, πήρε το σύστημα από το χεράκι στις δύσκολες στιγμές του και το έβγαλε στο αντιδραστικό «ξέφωτο» (ή μάλλον σκοτάδι). Ο λαός πετάχτηκε απογοητευμένος στο περιθώριο και όλα είναι έτοιμα για νέα κλιμάκωση της επίθεσης.

«Σπουδαίο» για το σύστημα το έργο του ΣΥΡΙΖΑ: πέρασε μέτρα που οι προηγούμενοι δεν μπορούσαν, πλειοδότησε σε φιλοαμερικανισμό, πρόσβαλε και λέρωσε τις ιδέες και τους αγώνες της Αριστεράς.

Και, βέβαια, κατάφερε να ξεπλύνει τα στηρίγματα του συστήματος, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Έστρωσε το δρόμο ώστε αυτοί οι δύο (γόνοι γνωστών... οικογενειών, με «βαριά ένσημα» στην υπηρέτηση του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου) να μιλάνε σήμερα με περισσό θράσος για «πολιτική αλλαγή». Λες και δεν αποτελούσαν το πολιτικό προσωπικό του συστήματος της εξάρτησης και εκμετάλλευσης για πολλές δεκαετίες. Λες και δεν ήταν αυτοί που στήριξαν και προώθησαν την πολιτική των μνημονίων, τη λεηλασία του εισοδήματος και των δικαιωμάτων του λαού, της εργατικής τάξης, της αγροτιάς.

Και όλοι μαζί πουλάνε αντιφασισμό! Ενώ είναι αυτοί που με την πολιτική τους, τάισαν και συνεχίζουν να ταΐζουν το φασιστικό φίδι.

Μας βάζουν και τα ψευτοδιλήμματά τους. Συνα­γωνίζονται στα ψέματα και στους εκβιασμούς. Καλούν το λαό να σκύψει το κεφάλι. Να δεχτεί να είναι η χώρα παράρτημα της ΕΕ και απέραντη νατοϊκή βάση. Να δεχτούν οι εργαζόμενοι τη σύγχρονη σκλαβιά της δουλειάς χωρίς δικαιώματα. Καλούν το θύμα να δεχτεί το βιασμό του, γιατί αλλιώς απειλείται με… βιασμό!

Το πραγματικό δίλημμα, όμως, είναι το ίδιο που εμφανίζεται ξανά και ξανά στην Ιστορία: Αντίσταση ή υποταγή! Η υποταγή είναι “εγγύηση” για τα χειρότερα που έρχονται, όποια κυβέρνηση ή συνδυασμός κυβερνήσεων προκύψει: Για τη γενίκευση των πολέμων. Για την ένταση της φτώχειας. Για την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Για την όξυνση της κρατικής, παρακρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας. Για το άπλωμα της πολιτικής της φασιστικοποίησης. Για την επέκταση των φυλετικών διακρίσεων και του κοινωνικού κανιβαλισμού, της καταπίεσης και της βίας ενάντια στις γυναίκες.


Εμείς, το ΚΚΕ(μ-λ):
Συμμετείχαμε και συμβάλαμε σε όλους τους αγώνες ενάντια στην επίθεση.

Δώσαμε σταθερά τη μάχη κόντρα στην υποταγή και στις ψεύτικες «αλήθειες» ενός σάπιου συστήματος.

Στηρίξαμε την κατεύθυνση του ταξικού, ανυποχώρητου αγώνα, της οργανωμένης λαϊκής πάλης. Δεν πιστέψαμε ποτέ σε κόλπα που δήθεν θα μπερδέψουν ή θα πείσουν τον αντίπαλο.

Σταθερά, θαρρετά και με ειλικρίνεια παλέψαμε τις απόψεις μας μέσα στο λαό και την εργατική τάξη. Δεν μεταμφιεστήκαμε σε δυναμικό παραγοντίσκων που κρύβουν τις απόψεις και την ταυτότητά τους.

Εναντιωθήκαμε στις αυταπάτες και στις εύκολες λύσεις, στους κάθε λογής «αριστερούς» σωτήρες. Καλέσαμε σε αποχή από το κάλπικο δημοψήφισμα και από τις κάλπες νομιμοποίησης της ΕΕ των ιμπερια-ληστών.

Κρατήσαμε ψηλά τις σημαίες της αντίστασης, τις κόκκινες σημαίες του αγώνα για μια άλλη κοινωνία. Παλέψαμε ενάντια στην αντιδραστική προπαγάνδα και τον αντικομμουνισμό.

Δεν περάσαμε τη σκιά μας για μπόι, δεν πουλήσαμε ποτέ φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Έχουμε πλήρη συνείδηση των αδυναμιών μας, αλλά και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του λαού και της εργατικής τάξης.

Προωθήσαμε με πείσμα και συνέπεια την κοινή δράση με άλλες δυνάμεις στο κίνημα, κόντρα σε αντιλήψεις ηγεμονισμού και τυχοδιωκτισμού.

Πήραμε σημαντικές πρωτοβουλίες στα μέτωπα που αντιμετώπισε ο λαός. Πήραμε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, μιας σημαντικής προσπάθειας στα πλαίσια της Αριστεράς.

Αναδείξαμε τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών, και ιδιαίτερα των λαών των Βαλκανίων. Αντιπαλέψαμε τους τυχοδιωκτισμούς, την εθνικιστική προπαγάνδα και το μίσος που σπέρνουν οι ντόπιες αστικές τάξεις υπηρετώντας τα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Σταθήκαμε στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών, κόντρα στο ρεύμα του ρατσισμού και της δαιμονοποίησης των τραγικών θυμάτων της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας, αλλά και κόντρα στην υποκριτική ευαισθησία κυβερνήσεων και ΜΚΟ.

Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι:
  • Το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα δεν μεταρρυθμίζεται, δεν υπάρχει φιλολαϊκή διαχείρισή του, δεν εξανθρωπίζεται, ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ!
  • Οι λαϊκοί αγώνες είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βάλει φρένο στη βαρβαρότητα, στο νέο κύμα επίθεσης που ετοιμάζεται, και να ανοίξει άλλες προοπτικές.
  • Στους αγώνες που θα ξεσπάσουν πρέπει να δυναμώσει η γραμμή της αναμέτρησης με το σύστημα, κόντρα στη λογική του συμβιβασμού και των παζαριών που κυριαρχεί και στην Αριστερά.
Στις 7 Ιούλη σας καλούμε να ενισχύσετε και να ψηφίσετε το ΚΚΕ(μ-λ)
  • Κόντρα στην καπιταλιστική - ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.
  • Κόντρα στην επίθεση του συστήματος.
  • Κόντρα σε ΕΕ, ΝΑΤΟ, κεφάλαιο και στις κυβερνήσεις τους.
  • Για να ενισχυθεί πολιτικά η γραμμή της αντίστασης και της διεκδίκησης.
  • Για να δυναμώσει η γραμμή της αναμέτρησης.
  • Για να δυναμώσει η γραμμή της ειρήνης, της φιλίας και της αλληλεγγύης των λαών.
Με την εργατική τάξη και τους λαούς,
για ανεξαρτησία και σοσιαλισμό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου